\"Kotlety\" z kalafiora

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1 szt
  • jajko

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • pestki słonecznika

    5 dag
  • masło

    1 łyżka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 szklanka
  • olej do smażenia

    0,5 szklanki
  • sól, pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalafiora ugotować i rozdrobnić / używam tłuczka do ziemniaków, a łodygi ścieram na tarce, można zemleć przez sitko z dużymi otworami/. Cebulę bardzo drobno posiekać i zeszklić na łyżce oleju. Na łyżce masła przysmażyć na rumiano pestki słonecznika.Do kalafiora dodać cebulę , słonecznik,jajko, przyprawy. Wymieszać ,a jeśli masa zbyt rzadka , dodać łyżkę tartej bułki. Formować kotlety, obtoczyć w tartej bułce i smażyć na rumiano na pozostałym oleju. Podawać z młodymi ziemniakami posypanymi koperkiem i mizerią.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cukiereczek 19.01.2012 10:45
Extra
Kate131 06.09.2011 07:07
super
kiziolek201 04.07.2011 18:28
Nie jadłem, muszą być smaczne
adam1f 10.05.2011 00:26
super
jola1512 22.04.2011 09:22
extra
iwona332 04.10.2010 18:03
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat