Kotlety z jarzyn

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Różne jarzyny

    1 kg
  • mleko

    120 ml
  • jaja

    3
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchew, groszek, pietruszkę, seler, por, kalarapkę ugotować w rosole. Przetrzeć przez sito lub zmiksować, dodać bułkę namoczoną w mleku . Wymieszać z sola, pieprzem i 2 jajami. Form,ować podłużne kotleciki. Panierować w mące, jajku, tartej bułce. Smażyć na złoty kolor

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Smakosz6 09.02.2011 10:08
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat