Kotlety z jajek z ryżem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    10
  • ryż

    1 torebka
  • sól, pieprz

    do smaku
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do opanierowania
  • szczypiorek lub natka pietrusz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

8 jajek ugotować na twardo, obrać i starkować na jarzynówce.Ryż ugotować w osolonej wodzie.Dodać do jajek.Wbić surowe 2 jajka, dodać przyprawy, wymieszać.Formować kotlety i obtaczać je w bułce tartej.Smażyć z obu stron na złoto.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
sara1 19.09.2012 10:32
świetne danie
Betka 23.07.2012 07:45
ekstra;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat