Kotlety z jajek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka ugotowane na twardo

    10
  • jajko

    2
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    4 łyżki
  • sól i pieprz

    do smaku
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotowane jajka drobno posiekać, dodać surowe jajka, bułkę tartą, pietruszkę i przyprawy. Dokładnie wyrobić, formować kotlety, panierować w bułce tartej i smażyć na oleju z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 30.03.2015 11:55
bardzo lubie
RenataZ-et 09.11.2014 22:25
bardzo fajne są takie kotlety z sosem
ewelinapac 09.11.2014 15:05
uwielbiam takie kotlety
wwwiolka 09.11.2014 14:52
Bardzo takie lubię.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat