Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z jajek

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1 sztuka
kajzerka 1 sztuka
mleko
żółty ser starty 2 łłyżki
cebula 1 sztuka
śmietana 3 łyżki
sól do smaku
Papryka słodka mielona Prymat
zielenina
olej do smażenia
jajko ugotowane na twardo 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z jajek

Kroki postępowania

1
Kajzerkę namoczyć w mleku.
Jajka zetrzeć na tarce, dodać odciśniętą z mleka kajzerkę , ser,zieleninę, drobno posiekaną cebulkę, surowe jajko , śmietanę , doprawić do smaku i dokładnie wymieszać.
Krok 1 - Kotlety z jajek foto
2
Z masy formować kotlety i obtaczać je w bułce tartej
Krok 2 - Kotlety z jajek foto
3
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron
Krok 3 - Kotlety z jajek foto
4
Usmażone kotlety. Podawać z ziemniakami i surówką.
Krok 4 - Kotlety z jajek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 05.03.2013 14:13
lubię z buraczkami i szpinakiem
gosia1988 05.03.2013 13:53
jadłam podobnie przyrządzone - są super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak