kotlety z jaj

kotlety z jaj

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    10
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • sól

  • pieprz

  • zielona pietruszka

    1 łyżka
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania kotlety z jaj

8 jajek ugotować na twardo,ostudzić,obrać i zetrzeć na tarce z grubymi oczkami,wbić 2 jajka,doprawić solą i pieprzem,dodać zieloną pietruszkę i bułkę tartą -tyle żeby masa nie była ani za miękka ani za twarda-ok.2 łyżki stołowe.Wyrobić,formować kotleciki i smażyć na rozgrzanym oleju.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

krokodyl 07.05.2012 00:25
podpisuję się pod powyższymi opiniami :)
fictor123 17.03.2012 08:57
super
Norgiusz 09.03.2012 12:07
pycha
Norgiusz 09.03.2012 12:07
pycha
Dorian 18.02.2012 20:45
super, lubie takie
Ania67 17.12.2011 10:37
Uwielbiam
Margo1 16.11.2011 09:36
jak ja dawno nie jadłam
joanna77 05.09.2011 14:00
uwielbiam jajka
Tika4444 21.08.2011 09:36
świetny pomysł
Tika4444 21.08.2011 09:36
świetny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat