Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z indyka z serem i pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z indyka 1/2 kg
ser żółty 20 dag
jaja 3 sztuki
śmietana 350 ml
mąka 5 łyżek
cebula 1 sztuka
szynka 15 dag
pieczarki 30 dag
olej
sól
pieprz
szczypiorek 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z indyka z serem i pieczarkami

Cebulę siekamy, szynkę kroimy w paseczki, pieczarki w plasterki. Całość podsmażamy. Dodajemy śmietanę. Zagotowujemy. Dodajemy posiekany szczypiorek. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy jajka, odrobinę śmietany, 4 łyżki mąki. Całość miksujemy, doprawiamy do smaku. Mięso porcjujemy, oprószamy mąką, doprawiamy. Kotlety maczamy w cieście, podajemy z pieczarkowym farszem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kamila/kami007 21.01.2012 00:19
mmmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak