Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z grzybów

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 1 szt
jajko 1 szt
masło 5 dag
bułka tarta pikantna
sól
olej do smażenia
grzyby suszone 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z grzybów

Grzyby umyć i zamoczyć w wodzie na kilka godzin. Grzyby wyjąć i poddusić na roztopionym maśle z cebula pokrojoną w piórka. Następnie wyjąć same grzyby i doprawić do smaku. Maczać w jajku i bułce tartej i smażyć na oleju aż będą rumiane. Z pozostałego masła z cebulą można zrobić sos zaprawiając mąką i śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magical66 28.01.2015 19:43
bardzo ciekawe
Rogalik 23.05.2013 22:03
na pewno pyszne
irenka 10.01.2013 19:16
super
pajbek 05.01.2013 15:27
Kiedyś jadłam podobne, były pyszne :-)
Wafelek2601 04.01.2013 10:11
Bardzo dobre
mirosława4 02.01.2013 21:11
ciekawe
olkaaa 30.12.2012 11:40
fajny pomysł
AZgotuj 29.12.2012 17:37
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak