Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety z gotowanych ryb

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryby 1 kg
jajko 1 szt
kasza manna 3 łyżki
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia
tłuszcz do smażenia
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety z gotowanych ryb

Około kilograma oskrobanych i wypatroszonych ryb słodkowodnych, ugotowałam w kostce bulionowej. Gdy ostygły obrałam z większych ości i płetw. Zmieliłam mięso 2 razy. Dodałam jajko, kaszę i bułkę odsączoną. Przyprawiłam. Wymieszałam. Uformowałam kotlety (gdyby mięso było zbyt luźne, można dodać bułki tartej, gdy za suche jajko), obtoczyłam w bułce tartej i smażyłam na rumiano z obu stron w głębokim tłuszczu.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

traktorek 05.09.2012 15:08
ciekawe
stokrotka 27.06.2012 20:23
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak