Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z filetu indyczego

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 600 g,
jajko 2 szt,
mleko 1/4 szkl,
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania,
mąka 3 łyżki do panierowania,
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Przyprawa do indyka i dań z drobiu Prymat 1/2 łyżeczki,
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z filetu indyczego

Filet z indyka pokroić na kotlety , opłukać i osuszyć.
Kotlety lekko rozbić , posolić i pieprzyc, jajko rozbełtać z niewielką ilością mleka i przyprawą do indyka.
Do miski wsypać bułkę tartą wymieszaną z mąką.
Kotlety panierować rozbełtanym jajku i w bułce tartej.
Smażyć na gorącym oleju z obu stron na złoty kolor.
Podawać do drugiego dania .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 19.04.2017 10:35
Miło mi. Dziękuję.;)
gusia1000 19.04.2017 00:39
Bardzo dobre filety.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak