Kotlety z filetów rybnych

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety rybne

    50 dag
  • bułka czerstwa

    1 szt
  • mleko

    1/2 szkl
  • jajko

    1 szt
  • cebula

    3 szt
  • masło

    1 łyżka
  • olej

    4 łyzki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3 łyżki
  • koper posiekany

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Cebulę pokroić na mniejsze kawałki. Lekko rozmrożone filety z ryb zemleć w maszynce do mięsa razem z bułką i cebulą. Do masy dodać jajko, koper, sol i pieprz. Masę bardzo dokładnie wyrobić. Rękami zwilżonymi w wodzie formować podłużne kotlety, otoczyć je w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu na każdy położyć mały kawałeczek masła.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
czekoladka_m 03.02.2013 16:45
raz robiłam, troszkę inaczej, ale były bardzo smaczne;):)
IlonaAlbertos 27.06.2012 21:55
Muszą smakować wyśmienicie.
Iwusia 03.06.2012 23:02
fajne
mehia 29.12.2010 08:06
apetyczne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat