Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z filetów rybnych

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 50 dag
bułka czerstwa 1 szt
mleko 1/2 szkl
jajko 1 szt
cebula 3 szt
masło 1 łyżka
olej 4 łyzki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
koper posiekany 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z filetów rybnych

Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Cebulę pokroić na mniejsze kawałki. Lekko rozmrożone filety z ryb zemleć w maszynce do mięsa razem z bułką i cebulą. Do masy dodać jajko, koper, sol i pieprz. Masę bardzo dokładnie wyrobić. Rękami zwilżonymi w wodzie formować podłużne kotlety, otoczyć je w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu na każdy położyć mały kawałeczek masła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 03.02.2013 16:45
raz robiłam, troszkę inaczej, ale były bardzo smaczne;):)
IlonaAlbertos 27.06.2012 21:55
Muszą smakować wyśmienicie.
Iwusia 03.06.2012 23:02
fajne
mehia 29.12.2010 08:06
apetyczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak