Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z fasolką

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg
kapusta biała 200 g
fasola czerwona z puszki 1 opakowanie
szczypiorek 1/2 pęczka
Pieprz czarny mielony Prymat 3 szczypty
Kucharek przyprawa uniwersalna 1/2 łyżeczki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
jajko 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z fasolką

Kroki postępowania

1
Mięso łączymy z posiekaną kapustą i fasolą odsączoną z zalewy. Doprawiamy do smaku. Dodajemy jajka i bułkę tartą tak by miały lekko wilgotną konsystencje.
Krok 1 - Kotlety z fasolką  foto
2
Kształtujemy kotlety o średnicy 10 cm lekko spłaszczamy.
Krok 2 - Kotlety z fasolką  foto
3
Obtaczamy delikatnie w bułce tartej.
Krok 3 - Kotlety z fasolką  foto
4
Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
Krok 4 - Kotlety z fasolką  foto
5
Podajemy z surówką ze świeżych warzyw i ziemniakami.
Krok 5 - Kotlety z fasolką  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 08.07.2014 07:53
fajny pomysł
Katarzyna59 02.07.2014 17:20
smaczne kotleciki
IZABELA29 02.07.2014 11:36
mile zaskoczyły smakiem
Wacław 02.07.2014 10:14
smaczne te kotleciki :-)
Renata9 01.07.2014 15:20
świetne te kotleciki i na pewno smaczne
IlonaAlbertos 01.07.2014 15:19
Ciekawe połączenie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak