Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety z czosnkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 3 pojedyńcze
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżka
jajko 2 szt
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
czosnek ząbki 2 ząbki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
tłuszcz do smażenia

Porada

Można przepis zmodyfikować: kotleciki na drugi dzień pokroić w kosteczkę, dodać sos z czosnkiem w którym się moczyły oraz dodatkowo 2-3 łyżki mąki i 2 łyżki majonezu oraz kilka gałązek posiekanej zielonej pietruszki, dokładnie wymieszać.

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety z czosnkiem

Kroki postępowania

1
Piersi z kurczaka oczyścić, leciutko rozbić. Wszystkie składniki razem wymieszać w garnuszku (2 jajka + łyżka magii + 1 łyżka musztardy + 2 łyżki mąki ziemniaczanej + 1/2 łyżeczki pieprzu + czosnek) Kotleciki włożyć do garnka z zalewą. Wstawić do lodówki na 24h (ja robię wieczorem i na drugi dzień na obiad już są pyszne)
Krok 1 - kotlety z czosnkiem foto
2
Kotlety opanierować w bułce tartej.
Krok 2 - kotlety z czosnkiem foto
3
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 3 - kotlety z czosnkiem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bertpvd 05.09.2016 21:03
pysznie się prezentują
Madzai 05.09.2016 20:28
Pysznie wygląda :)
Wacław 05.09.2016 20:12
dla mnie pycha :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak