Kotlety z cukini panierowane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1 łyżeczka
  • jajko

    1 szt.
  • mleko

    2 łyżki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 szkl.
  • olej

    1/2 szklanki
  • mąka

    4 łyżki
  • sól, pieprz

    do smaku
  • cukinia

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinie obrać, odciąć końce i pokroić w 1 cm plastry. Oprószyć ziołami prowansalskimi i pieprzem. Każdy plaster obtaczać w mące, rozmąconym jajku z mlekiem i bułce tartej. Smażyć na gorącym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Osączyć na papierowym ręczniku, posolić. Podawać z dipami lub keczupem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ziutula 15.07.2011 07:18
do wypróbowania
Magdalena1110 07.04.2011 07:30
lubię takie
bami 18.02.2011 17:13
Bardzo fajny pomysł :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat