Kotlety z brokułów i tofu wędzonego

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brokuły

    1/2 szt
  • płatki owsiane

    1/2 szklanki
  • tarta bułka

    1 szklanka
  • tofu

    1 (wędzone)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Brokuły rodzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić i dodać rozdrobniony serek tofu. Dodać płatki owsiane. Zmiksować blenderem na jednolitą masę. Przyprawić. Jeśli masa jest za mało zbita dodać płatków owsianych. Formować kulki i obtaczać w bułce tartej i smażyć na mocno rozgrzanym oleju.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jozefinach 03.04.2012 17:25
Wyglądają pysznie.
EWI 03.04.2012 09:15
popieram - oryginalne
owca441 02.04.2012 16:17
oryginalne
owca441 02.04.2012 16:17
oryginalne
malcik111 02.04.2012 09:31
super
1j1o1l1a1 31.03.2012 20:29
pewnie smaczne...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat