Kotlety z brokuła i kaszy jaglanej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brokuł

    500 g
  • kasza jaglana

    pół szklanki
  • woda

    1,5 szklanki
  • koper świeży

    3 łyżki
  • mąka pszenna

    1,5 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól i pieprz

    do smaku
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do obtoczenia kotletów
  • olej kokosowy

    do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę jaglaną zalewamy gorącą wodą i gotujemy aż kasza pochłonie wodę. Brokuła dzielimy na różyczki, zalewamy gorącą wodą i gotujemy do miękkości. Następnie brokuła odcedzamy i dusimy tłuczkiem do ziemniaków. Dodajemy ugotowaną kaszę, wyciśnięty przez praskę czosnek, mąkę i przyprawy. Formujemy kotlety, następnie obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Usmażone kotlety odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 27.05.2017 18:13
bardzo dobre
anka1988 21.05.2017 10:52
bardzo smaczny bezmięsny obiad
gosia56 21.05.2017 09:51
takich jeszcze nie robiłam ;)
KORAL 21.05.2017 07:46
fajne kotleciki :)
Bożena Matuszczyk 20.05.2017 23:46
Ciekawy przepis,pyszne kotleciki;).;)
mirosława4 20.05.2017 23:08
ciekawy przepis
dodi 20.05.2017 22:14
pyszne jedzonko
Renataj 20.05.2017 22:07
Pomysłowe i apetyczne:)
halina17 20.05.2017 21:57
Dobre kotlety.
Stenka 20.05.2017 21:25
ciekawa propozycja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat