Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z brokuła i kaszy jaglanej

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuł 500 g
kasza jaglana pół szklanki
woda 1,5 szklanki
koper świeży 3 łyżki
mąka pszenna 1,5 łyżki
czosnek 2 ząbki
sól i pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia kotletów
olej kokosowy do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z brokuła i kaszy jaglanej

Kaszę jaglaną zalewamy gorącą wodą i gotujemy aż kasza pochłonie wodę. Brokuła dzielimy na różyczki, zalewamy gorącą wodą i gotujemy do miękkości. Następnie brokuła odcedzamy i dusimy tłuczkiem do ziemniaków. Dodajemy ugotowaną kaszę, wyciśnięty przez praskę czosnek, mąkę i przyprawy. Formujemy kotlety, następnie obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Usmażone kotlety odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 27.05.2017 18:13
bardzo dobre
anka1988 21.05.2017 10:52
bardzo smaczny bezmięsny obiad
gosia56 21.05.2017 09:51
takich jeszcze nie robiłam ;)
KORAL 21.05.2017 07:46
fajne kotleciki :)
Bożena Matuszczyk 20.05.2017 23:46
Ciekawy przepis,pyszne kotleciki;).;)
mirosława4 20.05.2017 23:08
ciekawy przepis
dodi 20.05.2017 22:14
pyszne jedzonko
Renataj 20.05.2017 22:07
Pomysłowe i apetyczne:)
halina17 20.05.2017 21:57
Dobre kotlety.
Stenka 20.05.2017 21:25
ciekawa propozycja
Janina 20.05.2017 20:32
Fajny przepis;))
Wiesława1 20.05.2017 20:06
Świetna propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak