Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
brokuł
1 sztuka -
cebula
1 sztuka -
jajko
1 sztuka -
płatki owsiane
3 łyżki -
Bułka tarta klasyczna Prymat
3 łyżki -
ser mozarella
1/2 kulki -
czosnek
1 ząbek -
sól
do smaku -
pieprz
do smaku -
olej
do smażenia
Przepis i sposób przygotowania Kotlety z brokuła
Po ugotowaniu, odcedzamy na sitku i rozgniatamy je widelcem.
Cebulę siekamy i podsmażamy ją na oleju. Pod koniec dodajemy rozgnieciony przez prasek czosnek.
Do miski dodajemy brokuł, cebulę z czosnkiem, jajko, starty na tarce ser, bułkę tartą, płatki owsiane i doprawiamy do smaku solą i pieprzem (dość dużo).
Wszystko razem mieszamy.
Formujemy kotlety (jeśli chcemy możemy obtoczyć w bułce tartej) i smażymy na oleju z każdej strony.
Komentarze (7)