Kotlety z brokuła

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brokuł

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • jajko

    1 sztuka
  • płatki owsiane

    3 łyżki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3 łyżki
  • ser mozarella

    1/2 kulki
  • czosnek

    1 ząbek
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • olej

    do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Różyczki brokuła gotujemy w osolonej wodzie al dente (około 7 min.).

Po ugotowaniu, odcedzamy na sitku i rozgniatamy je widelcem.

Cebulę siekamy i podsmażamy ją na oleju. Pod koniec dodajemy rozgnieciony przez prasek czosnek.

Do miski dodajemy brokuł, cebulę z czosnkiem, jajko, starty na tarce ser, bułkę tartą, płatki owsiane i doprawiamy do smaku solą i pieprzem (dość dużo).

Wszystko razem mieszamy.

Formujemy kotlety (jeśli chcemy możemy obtoczyć w bułce tartej) i smażymy na oleju z każdej strony.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Gary Michy 09.10.2013 20:44
Świetnie wyglądają :)
elka72 09.10.2013 18:35
Jak jest brokuł to już je lubię:)
Ania321 09.10.2013 11:52
muszą być pyszne :)
Papryczka 09.10.2013 11:47
fajne kotleciki
Magula 09.10.2013 11:20
lubię takie kotleciki
joanna30 09.10.2013 11:05
Lubie takie warzywne kotleciki :)
Cranberry 09.10.2013 10:37
ciekawy pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat