Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z botwinki

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1 sztuka
sól szczypta
pieprz do smaku
mąka odrobina
masło klarowane 2 łyżki
botwinka 2 pęczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z botwinki

Liście i łodygi płuczemy.

W garnku zagotowujemy wodę z odrobiną soli i gotujemy botwinkę aż będzie miękka. Odcedzamy i studzimy. Kroimy na mniejsze kawałki. Wbijamy jajko, dodajemy mąkę (tak, by masa się troszkę zagęściła) i dokładnie mieszamy. Doprawiamy.

Smażymy tak jak placki ziemniaczane, na patelni na maśle klarowanym.

Podajemy z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 25.08.2012 19:36
Ale oryginalny przepis-super
marlena2 30.07.2012 13:24
pyszne
Kekerboom 30.07.2012 13:09
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak