Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z boczniaka w winnej panierce

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczniaki 10 sztuk
jajko 1
wino czerwone 50 ml
sól do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
mąka pszenna do panierowania
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z boczniaka w winnej panierce

Kroki postępowania

1
Oczyszczone boczniaki rozbijamy lekko tłuczkiem do mięsa. Rozbite grzyby posypujemy kucharkiem.
Krok 1 - Kotlety z boczniaka w winnej panierce foto
2
Do rozbitego jajka wlewamy wino. Przyprawiamy solą oraz pieprzem. Mieszamy.
Krok 2 - Kotlety z boczniaka w winnej panierce foto
3
Grzyby najpierw taczamy w mące. Następnie w jajku i bułce tartej.
Krok 3 - Kotlety z boczniaka w winnej panierce foto
4
Tak panierowane smażymy na rozgrzanej oliwie z dwóch stron na złoty kolor.
Krok 4 - Kotlety z boczniaka w winnej panierce foto
5
Tak przygotowane kotlety można jeść z samym pieczywem. Smacznego.
Krok 5 - Kotlety z boczniaka w winnej panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ao_12 17.12.2013 21:59
lubię takie grzybki, smakują jak schabowe :)
Marlenka.S 17.12.2013 19:03
bardzo fajny przepis, do wypróbowania
Beata999 16.12.2013 20:53
Lubię takie panierowane grzyby,nie tylko boczniaki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak