Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z boczkiem i pieczarkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg
pieczarki 250 g
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
boczek 100 g
jajko
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z boczkiem i pieczarkami

Kroki postępowania

4
Cebulę obieramy i siekamy. Przesmażamy na tłuszczu. Następnie dodajemy posiekany czosnek, pieczarki i boczek. Całość smażymy chwilę. Do mięsa mielonego dodajemy jajko oraz przyprawy do smaku oraz 2 - 3 łyżki bułki tartej. Dobrze wyrabiamy masę.
Krok 1 - Kotlety z boczkiem i pieczarkami foto
6
Z masy formujemy małe placuszki, na środku układamy porcje farszu pieczarkowego i formujemy zgrabne kotlety.
Krok 2 - Kotlety z boczkiem i pieczarkami foto
7
Panierujemy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na brązowy kolor.
Smacznego!
Krok 3 - Kotlety z boczkiem i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 29.05.2015 07:01
pyszniutki pomysł na mięsko do obiadku
irenka 28.05.2015 22:31
pyszne jedzonko
dollce 28.05.2015 21:57
fajny przepis
halina17 28.05.2015 21:11
Dobre danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak