Kotlety z boczkiem i pieczarkami

Kotlety z boczkiem i pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    1 kg
  • pieczarki

    250 g
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    1 ząbek
  • boczek

    100 g
  • jajko

  • sól

  • pieprz

  • papryka słodka mielona

  • papryka ostra mielona

  • zioła prowansalskie

  • bułka tarta

  • tłuszcz do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kotlety z boczkiem i pieczarkami foto
Cebulę obieramy i siekamy. Przesmażamy na tłuszczu. Następnie dodajemy posiekany czosnek, pieczarki i boczek. Całość smażymy chwilę. Do mięsa mielonego dodajemy jajko oraz przyprawy do smaku oraz 2 - 3 łyżki bułki tartej. Dobrze wyrabiamy masę.
Krok 2 - Kotlety z boczkiem i pieczarkami foto
Z masy formujemy małe placuszki, na środku układamy porcje farszu pieczarkowego i formujemy zgrabne kotlety.
Krok 3 - Kotlety z boczkiem i pieczarkami foto
Panierujemy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na brązowy kolor.
Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Konczi

29.05.2015 07:01
pyszniutki pomysł na mięsko do obiadku

irenka

28.05.2015 22:31
pyszne jedzonko

dollce

28.05.2015 21:57
fajny przepis

halina17

28.05.2015 21:11
Dobre danie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat