Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety wieprzowe w winie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wino czerwone wytrawne 2 szkl
natka pietruszki 4 łyzki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl
czosnek 2 zabki
oliwa 4 lyżki
kotlety schabowe 1 szt.
ser żółty 1,5 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety wieprzowe w winie

Natkę pietruszki, bułkę tartą, rozgnieciony czosnek, szklankę sera żółtego i oliwę wymieszać. W naczyniu żaroodpornym ułożyć kotlety, oprószyć solą i pieprzem. Na każdym kotlecie położyć łyżkę farszu, posypać pozostałym żółtym serem. Wlać wino i włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 20.04.2013 16:39
bardzo smaczne
jordi 01.03.2013 00:08
na pewno smaczne-uwielbiam połączenie wieprzowiny z czerwonym winem
zuzanna_z 11.07.2012 12:59
ciekawy pomysł
ankaryba 12.06.2012 13:15
pyszne :-)
olkaaa 24.04.2012 10:48
ciekawe
Iwona51
Iwona51 07.05.2011 20:20
super pomysł
agata1722
agata1722 18.01.2011 12:46
bardzo to musi być dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak