Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety wieprzowe w glazurze miodowo-pomarańczowej (4 porcje)
Włącz piekarnik na najwyższą moc i ustaw funkcję grilla. Wyłóż blaszkę do pieczenia folią aluminiową (matową stroną do góry) i połóż na niej ruszt. Wyjmij kotlety z marynaty i oczyść z ziół. Następnie połóż je na ruszcie, dopraw porządnie solą i pieprzem po czym obłóż pomarańczami z marynaty. Samą marynatę przelej do małego rondelka i gotuj na średnim ogniu przez około 5 minut, aż zgęstnieje.
Włóż kotlety do piekarnika na środkową półkę i podpiekaj przez 4 minuty, po czym przewróć je na druga stronę, wysmaruj zredukowaną marynata i podpiekaj kolejne 5-7 minut, aż kotlety będą ładnie zarumienione i przestaną być różowe w środku. Wyjmij je z piekarnika, posmaruj po raz kolejny marynatą i pozwól im odpocząć przez co najmniej 3 minuty przed podaniem. Podawaj z podpieczonymi pomarańczami i resztą marynaty do polania na talerzu