Kotlety wieprzowe w cieście ziemniaczanym

Kotlety wieprzowe w cieście ziemniaczanym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • mąka

    10 dag
  • Ciasto:

  • Majeranek suszony Prymat

    2 łyżeczki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • ziemniaki

    50 dag
  • mąka ziemniaczana

    10 dag
  • olej do smażenia

  • jajko

    3 szt
  • Czosnek suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • kotlety schabowe

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Surowe ziemniaki zetrzeć na grubych oczkach tarki,dodać jajka i przyprawy.Wyrobić ciasto.Kotlety panierować w mące.Zanurzyć w cieście i smażyć na złoto.Kotlety podajemy z surówkami.Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwona45 19.07.2011 14:37
fajne
berys18 14.05.2011 21:40
nowy pomysl na schabowe, super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat