Kotlety wegetariańskie z kalafiora i brokułu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mały brokuł

  • jajka

    2 szt
  • szklanka bułki tartej

  • sól, pieprz

  • przyprawa uniwersalna Kucharek

  • olej do smażenia

  • żółty ser starty

    5 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalafior i brokuła myjemy, dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie 15-20 minut. Odcedzamy i studzimy. Przeciskamy przez praskę do ziemniaków. Dodajemy jajka i 3/4 bułki tartej. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i Vegetą. Dokładnie mieszamy. Formujemy kotlety i obtaczamy w pozostałej bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kotlety na złoty kolor. Odwracamy, przyrumienioną stronę posypujemy serem i jeszcze chwilę smażymy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
buksiak12 19.09.2010 11:53
super
annamariakowalczyk3 08.07.2010 13:10
pyszne..

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat