Kotlety warzywne

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    2 sztuki
  • pietruszka

    1 sztuka
  • seler

    1/4 sztuki
  • jajko

    1 sztuka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    4 łyżki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    1,5 łyżeczki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    0,5 łyżeczki
  • olej do smażenia

  • cukinia

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa umyć i obrać. Marchewkę, selera i pietruszkę gotować około 30 minut. Warzywa wyjąć i zetrzeć na tarce razem z cukinią. 

Cebulę drobno pokroić. Dodać 2 łyżki bułki tartej, jajko, cebulę, sól oraz pieprz do smaku. Wszystkie składniki wymieszać. Uformować kotlety. Obtoczyć w pozostałej bułce tartej i usmażyć na złoty kolor. Podawać z ulubionymi surówkami. Można również podać na obiad z ziemniakami. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (35)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 12.09.2015 08:15
bardzo dobre
Malinka 14.02.2014 21:24
Bardzo fajne, smaczne kotleciki :)
romanrafal 30.01.2014 14:24
pyszne kotleciki
Bernadeta1 22.01.2014 00:02
super takie kotlety
Jagódka77 06.01.2014 13:42
patrząc na nie człowiek nabiera apetytu na takiego kotlecika
ziutula 22.09.2012 21:57
a wyglądają jak mięsne...fajne
Pietruszka 12.08.2012 10:38
lubię takie kotlety
mirosława4 26.07.2012 21:25
wyglądają kusząco i zapewne tak samo smakują :)
Gosia20 25.07.2012 12:41
świetne i pomysłowe
ziutula 24.06.2012 22:26
wyglądają świetnie, panierka się trzyma dobrze...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat