Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety waflowo-ziemniaczane

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 0,5 kg
cebula 1 sztuka
jajko 1 sztuka
bułka czerstwa
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 sztuka
pieczarki 20 dag
ziemniaki
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sól
pieprz
andrut

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety waflowo-ziemniaczane

Kroki postępowania

1
Ziemniaki ugotować i ciepłe ubić tłuczkiem do ziemniaków, dodać przyprawę do ziemniaków. Zaparzyć ciepłe mleko i dodać do ziemniaków.
Krok 1 - Kotlety waflowo-ziemniaczane foto
2
Do mięsa mielonego dodać sól, pieprz i zioła prowansalskie, dodać namoczoną czerstwą bułkę. Grzyby i cebulę pokroić w drobne kawałki i usmażyć na patelni. Następnie wymieszać z mięsem.
Krok 2 - Kotlety waflowo-ziemniaczane foto
3
Ziemniaki wymieszać z mięsem i grzybami. Nałożyć na wafla i przykryć waflem, kroić w kwadraty i smażyć na rozgrzanej patelni.
Krok 3 - Kotlety waflowo-ziemniaczane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wojr63 21.05.2012 22:49
super
marta34 06.05.2012 14:15
pycha
cooleczka 16.04.2012 00:27
świetny pomysł :)
wojr63 06.04.2012 23:37
świetne
sunnymood 04.04.2012 21:17
wow nie próbowałam jeszcze takich ;)
Anka1 25.03.2012 11:14
ciekwy przepis:D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak