Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety w krakersach

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 3 szt
mąka 3 łyżki
jajko 2 szt
czosnek 2 ząbki
masło 3 dkg
krakersy 10 dkg
cytryna 1/2 szt
olej do smażenia 2-3 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety w krakersach

Kotlety delikatnie rozbijamy.

Krakersy, czosnek przeciśnięty przez praskę, otartą skórkę z połowy cytryny i roztopione masło oraz sól i pieprz do smaku – mielimy blenderem.

Jajka roztrzepujemy.

Kotlety obtaczamy w mące następnie w jajku i na koniec w krakersowej panierce .

Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Kotleciki podajemy pokrojone w paski.

Smacznego!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ssylwiaa 05.02.2014 17:57
super, wypróbuję taką panierkę ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak