kotlety w ciemnym sosie pieczeniowym

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka (ilość wg uznania)

  • mąka

  • sól do smaku

    do smaku
  • sos pieczeniowy

    2 torebki
  • olej do smażenia

  • woda

  • kostka mięsna

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka dzielimy na kotlety, delikatnie posypujemy sola i pieprzem. Następnie obtaczamy w mące i obsmażamy delikatnie z obu stron. Przekładamy do garnka z wodą. dodajemy liść i ziele oraz kostki mięsne. Gotujemy ok godziny aż mięso będzie miękkie . Dodajemy sos pieczeniowy wymieszany z wodą (jak podane na opakowaniu). Gotujemy jeszcze chwile podajemy z ziemniakami i surówką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 12.02.2013 15:03
bardzo smaczne
Grażyna13 25.03.2012 11:48
Pyszne :)
Anna152 29.02.2012 13:31
super
eli82 22.02.2012 15:41
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat