Kotlety troszke inaczej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wołowj

    50 dag
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3/4 szklanki
  • czosnek

    3 ząbki
  • sóldo smaku

  • olej

    do smażenia
  • pieprz

    do smaku
  • jajko

    1 sztuka
  • jajko ugotowane na twardo

    4 sztuki
  • cebula

    1 sztika
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

średnią cebulę należy pokroić w kostkę, następnie zeszklić na oleju, w dalszej kolejności dodajemy posiekany czosnek i chwilkę ze sobą mieszamy a następnie zdejmujemy z ognia.

Do mięsa mielonego dodajemy wszytskie skłądniki czli bułkę tartą, cebulkę i jajko . Wszytsko ze soba dobrze mieszamy. Dodajemy przyprawy i znowu wymieszać nalezy wszystko ze sobą.

Jeżeli masa będzie za rzadka podsypujemy ją jeszcze bułką tartą.

Z uzyskanej masy należy uformować kotleciki, w ktorych w srodku bedzie umieszczone ugotowane na twarde jajko, Czyli jajko owijamy mięsem mielonym. Na koniec uformowany kotlet obtaczamy w bułce tartej i nastepnie na dobrze rozgrzanym oleju smażymy z jednej i drugiej strony by były dobrze zarumienione, barwy brążowej . Smażymy około 10-15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
fotoviderek 13.07.2013 09:56
Super danie :)
Aneta41 07.04.2012 09:45
pomysł rewelacyjny
eli82 05.04.2012 12:12
ciekawe
berys18 22.02.2012 08:46
ciekawy pomysł, musze wypróbowac

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat