Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety szwajcarskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 4 szt
ser żółty 4 plastry
natka pietruszki 4 łyżeczki
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety szwajcarskie

Filety delikatnie rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Na środek położyć ser i posypać natką pietruszki. Mięso złożyć na pół, w taki sposób, aby ser nie wypłynął podczas smażenia. Każdy kotlet zanurzać w roztrzepanym jajku i panierować w tartej bułce. Smażyć z każdej strony na rumiano. Ja swoje kotlety podałem z gotowanymi ziemniakami i kiszonym ogórkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak