Kotlety szwajcarskie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piersi z kurczaka

    4 szt
  • ser żółty

    4 plastry
  • mąka pszenna

    1-2 łyżki
  • jajko

    1-2 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    5-6 łyżek
  • olej do smażenia

  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • natka pietruszki

    4 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kotlety szwajcarskie foto
Piersi z kurczaka dokładnie umyć, osuszyć. Cienko rozbić uważając żeby nie porozrywać miesa i oprószyć solą i pieprzem.
Krok 2 - Kotlety szwajcarskie foto
Każdy płat mięsa posypać posiekaną natka pietruszki (łyżeczka) i ułożyć na nim plaster zółtego sera. Zwinać w roladkę. Gotowe spiąć wykałaczkami lub związać sznurkiem.
Krok 3 - Kotlety szwajcarskie foto
Gotowe roladki panierować w mące, jajku i bułce tartej.
Krok 4 - Kotlety szwajcarskie foto
Mięso wkładać na rozgrzany olej i obsmażyć na złoto z każdej strony. Następnie dosmażyć na mniejszym ogniu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 18.01.2014 20:45
dla mnie "bomba " !!! czyli pychaaaaaaaaaaaaaaaa !
Bernadeta1 11.12.2013 00:10
bardzo smaczne
Dorota59 15.11.2013 14:52
mniam, pycha na obiadek
Alex_M 25.10.2013 12:01
smaczne kotlety! :)
ONY_za_kare 22.10.2013 11:37
super kotleciki!
Barbara777 21.10.2013 22:37
smaczny kotlet
Magda24 21.10.2013 21:55
bardzo smaczne
Krzysztof15 21.10.2013 18:41
pyszne kotleciki
Megg 21.10.2013 18:07
wspaniałe, przepyszne kotleciki
berys18 21.10.2013 18:03
bardzo smaczne kotlety

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat