KOTLETY SOJOWE

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kotlety sojowe

    2 opakowania
  • bulion warzywny

    1,5 litra
  • jajko

    3 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    200 g
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Papryka ostra mielona Prymat

  • Czosnek suszony Prymat

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - KOTLETY SOJOWE foto
Dokładnie umyte jajka rozbijamy na głęboki talerz. Doprawiamy solą, pieprzem, ostrą papryką i roztrzepujemy. Na drugi półmisek wysypujemy bułkę tartą.
Krok 2 - KOTLETY SOJOWE foto
Kotlety sojowe gotujemy ok. 10 minut w bulionie warzywnym dodatkowo doprawionym suszonym czosnkiem i ostrą papryką.
Krok 3 - KOTLETY SOJOWE foto
Ugotowane kotlety odcedzamy z wywaru i odstawiamy do wystygnięcia.
Krok 4 - KOTLETY SOJOWE foto
Moczymy w roztrzepanych jajkach.
Krok 5 - KOTLETY SOJOWE foto
Dokładnie obtaczamy w bułce tartej.
Krok 6 - KOTLETY SOJOWE foto
Zapanierowane kotleciki smażymy na patelni, najlepiej teflonowej na niewielkiej ilości oleju.
Krok 7 - KOTLETY SOJOWE foto
Gdy będą ładnie zarumienione obracamy na drugą stronę.
Krok 8 - KOTLETY SOJOWE foto
Za pomocą ręczników papierowych pozbywamy się nadmiaru tłuszczu. Podajemy z puree ziemniaczanym i ulubioną surówką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
inka2012 17.04.2015 15:47
apetycznie wyglądają :)
Ewelina1991 17.04.2015 10:57
pyszności na talerzu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat