Kotlety shcabowe z czosnkiem i papryką

Kotlety shcabowe z czosnkiem i papryką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    60 dag
  • czosnek ząbki

    5
  • sól do smaku

  • mąka pszenna

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • jajko

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kotlety shcabowe z czosnkiem i papryką foto
Schab kroję w plastry. Posypuję solą oraz papryką. NAcieram startym czosnkiem.
Krok 2 - Kotlety shcabowe z czosnkiem i papryką foto
Plastry obtaczam w mące pszennej.
Krok 3 - Kotlety shcabowe z czosnkiem i papryką foto
Następnie w jajku i bułce tartej.
Krok 4 - Kotlety shcabowe z czosnkiem i papryką foto
Smażę na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 5 - Kotlety shcabowe z czosnkiem i papryką foto
Obiad gotowy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Janina 02.07.2013 12:19
Bardzo fajne smaki na kotleciku;)
msmors 02.07.2013 12:07
smaczny kotlecik
Zdzisław 02.07.2013 10:55
syty i smaczny obiad
gosia561 01.07.2013 23:24
konkretny kotlet
Kasnaj 01.07.2013 21:56
super przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat