Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety schabowe z serem i pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1/2 kg
pieczarki 30 dag
cebula 1
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 1
pieprz
sól
olej do smażenia
ser żółty plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety schabowe z serem i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Schab umyć i osuszyć, pokroić na kotlety i rozbić tłuczkiem. Obsypać solą i pieprzem.
Krok 1 - Kotlety schabowe z serem i pieczarkami foto
2
Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na oleju. Dodać pokrojone w plasterki pieczarki i usmażyć. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 2 - Kotlety schabowe z serem i pieczarkami foto
3
Kotlety panierować w jajku, a następnie w bułce. Na patelni rozgrzać olej i układać kotlety.
Krok 3 - Kotlety schabowe z serem i pieczarkami foto
4
Po usmażeniu z jednej strony kotlety odwrócić. Na usmażonej stronie układać porcje pieczarek i przykryć plastrem żółtego sera.
Krok 4 - Kotlety schabowe z serem i pieczarkami foto
5
Pod koniec smażenie kotlety poddusić po pokrywką, tak aby ser się roztopił.
Krok 5 - Kotlety schabowe z serem i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak