Kotlety schabowe z serem i pieczarkami

Kotlety schabowe z serem i pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    1/2 kg
  • pieczarki

    30 dag
  • cebula

    1
  • bułka tarta

  • jajko

    1
  • pieprz

  • sól

  • olej do smażenia

  • ser żółty

    plastry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kotlety schabowe z serem i pieczarkami foto
Schab umyć i osuszyć, pokroić na kotlety i rozbić tłuczkiem. Obsypać solą i pieprzem.
Krok 2 - Kotlety schabowe z serem i pieczarkami foto
Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na oleju. Dodać pokrojone w plasterki pieczarki i usmażyć. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 3 - Kotlety schabowe z serem i pieczarkami foto
Kotlety panierować w jajku, a następnie w bułce. Na patelni rozgrzać olej i układać kotlety.
Krok 4 - Kotlety schabowe z serem i pieczarkami foto
Po usmażeniu z jednej strony kotlety odwrócić. Na usmażonej stronie układać porcje pieczarek i przykryć plastrem żółtego sera.
Krok 5 - Kotlety schabowe z serem i pieczarkami foto
Pod koniec smażenie kotlety poddusić po pokrywką, tak aby ser się roztopił.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat