Kotlety schabowe z salami i pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kotlety schabowe

    2 szt
  • musztarda

    2 łyżeczki
  • czosnek

    1/2 ząbka
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • pieczarki

    5 szt
  • masło

    1 łyżka
  • cebula

    1/2 szt
  • salami

    5 dag
  • ser żółty starty

    3 łyżki
  • mąka pszenna

  • jajko

    1 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • oliwa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kotlety schabowe z salami i pieczarkami  foto
Umyte mięso osuszyć, zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty. Natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem, odłożyć na pół godziny.
Krok 2 - Kotlety schabowe z salami i pieczarkami  foto
W między czasie na maśle podsmażyć dość grubo pokrojone pieczarki i cebulę, oprószyć solą i pieprzem, ostudzić.
Krok 3 - Kotlety schabowe z salami i pieczarkami  foto
Mięso posmarować musztardą.
Krok 4 - Kotlety schabowe z salami i pieczarkami  foto
Ułożyć plasterki salami,
Krok 5 - Kotlety schabowe z salami i pieczarkami  foto
Wyłożyć pieczarki z cebulą.
Krok 6 - Kotlety schabowe z salami i pieczarkami  foto
Posypać żółtym serem, przykryć plasterkami salami.
Krok 7 - Kotlety schabowe z salami i pieczarkami  foto
Mięso złożyć na pół i spiąć wykałaczkami.
Krok 8 - Kotlety schabowe z salami i pieczarkami  foto
Obtaczać w mące, zanurzać w roztrzepanym jajku i lekko dociskając obtaczać w bułce tartej.
Krok 9 - Kotlety schabowe z salami i pieczarkami  foto
Smażyć na rozgrzanej oliwie z obu stron na złoty kolor. Przed podaniem z mięsa usunąć wykałaczki.
RenataZ-et
Kotlety schabowe nadziewane salami, pieczarkami i serem to smaczne i oryginalne połączenie. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia56 07.02.2015 09:58
super mięsko;)
Wafelek2601 07.02.2015 07:56
Pyszne mięsko
Megg 06.02.2015 23:37
wspaniałe kotleciki
V_kuchareczka 06.02.2015 22:41
świetny pomysł
joanna43 06.02.2015 22:22
o wow, ale pięknie wygląda
2milutka 06.02.2015 22:06
pyszne mięsko:)
gosia1988 06.02.2015 21:11
pyszny obiad
Sroczka 06.02.2015 20:43
Ależ te kotlety musiały być pyszne.
Beatris 06.02.2015 20:29
Apetycznie przygotowane kotleciki, pycha:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat