Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety schabowe z pieczarkami

Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Sąsiedzi w niedzielę nadają alfabetem morse’a? Nadawajcie z nimi, a rodzinę zaskoczcie wnętrzem kotletów schabowych ;)

Składniki:

Składniki:

kotlety schabowe 4 sztuki
pieczarki 500 gramów
cebula 1 sztuka
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżeczka
mleko 3,2% 150 mililitrów
Smalec wieprzowy 200 gramów
mąka 6 łyżek
jajko 2 sztuki
mleko 3,2% 4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 10 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety schabowe z pieczarkami

Kotlety cienko rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem.

Pieczarki kroimy i razem z cebulą podsmażamy na rozgrzanym oleju. Następnie dolewamy mleko, wsypujemy lubczyk i dusimy na wolnym ogniu, do momentu odparowania. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Na środek każdego kotleta umieszczamy farsz, kotlety składamy na pół, rozpłaszczamy. Następnie obtaczamy w mące, rozbełtanym jajku z mlekiem, solą i pieprzem oraz w bułce tartej.

Smażymy na rozgrzanym smalcu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Basiliana 17.01.2019 12:19
Bardzo lubię takiego połączenie, choć w wersji "nadzianej" jeszcze go nie próbowałam, a prezentuje się świetnie.
Bożena Matuszczyk 14.01.2019 15:12
Takie kotlety z takim nadzieniem to ja mogę dziennie jeść.;)
Babeczka35 14.01.2019 13:26
Pysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak