Kotlety schabowe z pieczarkami

Kotlety schabowe z pieczarkami

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
3 - 4

Sąsiedzi w niedzielę nadają alfabetem morse’a? Nadawajcie z nimi, a rodzinę zaskoczcie wnętrzem kotletów schabowych ;)
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • kotlety schabowe

    4 sztuki
  • pieczarki

    500 gramów
  • cebula

    1 sztuka
  • lubczyk suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • mleko 3,2%

    150 mililitrów
  • Smalec wieprzowy

    200 gramów
  • mąka

    6 łyżek
  • jajka

    2 sztuki
  • mleko 3,2%

    4 łyżki
  • tarta bułka

    10 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kotlety cienko rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem.

Pieczarki kroimy i razem z cebulą podsmażamy na rozgrzanym oleju. Następnie dolewamy mleko, wsypujemy lubczyk i dusimy na wolnym ogniu, do momentu odparowania. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Na środek każdego kotleta umieszczamy farsz, kotlety składamy na pół, rozpłaszczamy. Następnie obtaczamy w mące, rozbełtanym jajku z mlekiem, solą i pieprzem oraz w bułce tartej.

Smażymy na rozgrzanym smalcu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Basiliana

17.01.2019 12:19
Bardzo lubię takiego połączenie, choć w wersji "nadzianej" jeszcze go nie próbowałam, a prezentuje się świetnie.

Bożena Matuszczyk

14.01.2019 15:12
Takie kotlety z takim nadzieniem to ja mogę dziennie jeść.;)

Babeczka35

14.01.2019 13:26
Pysznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat