Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KOTLETY SCHABOWE Z MLECZNEJ MARYNATY

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 500-600 g
mleko 3,2% 2 szkl
woda 1/2 szkl
cebula
przyprawa do potraw Kucharek
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl
jajko 2
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: KOTLETY SCHABOWE Z MLECZNEJ MARYNATY

Kroki postępowania

1
Schab myjemy , osuszamy , dzielimy na kilka porcji . Rozbijamy na cienkie kotlety .
Krok 1 - KOTLETY SCHABOWE Z MLECZNEJ MARYNATY foto
2
W misce mieszamy razem mleko z wodą oraz obraną i pokrojoną dowolnie cebulą . Do mlecznej marynaty wkladamy kotlety , odstawiamy na 30 minut .po tym czasie kotlety wyciągamy , nadmiar mleka wycieramy za pomocą ręcznika kuchennego .
Krok 2 - KOTLETY SCHABOWE Z MLECZNEJ MARYNATY foto
3
Posypujemy przyprawami , panierujemy w jajku i bułce tartej . Smażymy z obu stron na rumiano .
Krok 3 - KOTLETY SCHABOWE Z MLECZNEJ MARYNATY foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sasanka 24.02.2014 17:59
widziałam wcześniej tak moczoną pieczeń :) kotlety to też fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak