Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety schabowe z mięsem mielonym pod pierzynką serową.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kotlety schabowe 8 szt
ser żółty 8 plastrów
mięso mielone wieprzowe 400 gram
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz
Czosnek suszony Prymat
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 500 gram
olej do smażenia
majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety schabowe z mięsem mielonym pod pierzynką serową.

1.
Kotlety umyć osuszyć ręcznikiem papierowym rozbić natrzeć solą ,pieprzem i czosnkiem granulowanym .Zostawić na 15 min .Jajka rozbełtać, mąkę wsypać do miski do drugiego naczynia wsypać bułkę tartą.Kotlety obtaczać w mące następnie w jajku i w tartej bułce. Smażyć na złoty kolor z oby dwu stron na gorącym oleju. Kotlety układamy do żaroodpornego naczynia lekko wysmarowanego tłuszczem.
2.
Mielone podsmażamy z cebulką pokrojoną w kostkę, dodajemy pokrojone i podsmażone pieczarki doprawiamy do smaku solą , pieprzem oraz przyprawą do mielonego mieszamy.Tak przygotowany farsz nakładamy na kotlety nakrywamy plasterkami sera i zapiekamy w piekarniku do rozpuszczenia sera około 20 - 25 min.piekarnik nagrzany do 180 stopni. Kotlety można również dać na patelnie i piec na lekkim ogniu pod przykryciem do rozpuszczenia sera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 27.01.2017 09:37
To prawda gusia1000 dziekuje.;);)
gusia1000 26.01.2017 00:18
Dobre kotlety.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak