Kotlety schabowe z mięsem mielonym pod pierzynką serową.

Kotlety schabowe z mięsem mielonym pod pierzynką serową.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kotlety schabowe

    8 szt
  • ser żółty

    8 plastrów
  • mięso mielone wieprzowe

    400 gram
  • cebula

    1 szt
  • sól do smaku

  • pieprz

  • czosnek granulowany

  • jajka

    2 szt
  • bułka tarta

    500 gram
  • olej do smażenia

  • majeranek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.
Kotlety umyć osuszyć ręcznikiem papierowym rozbić natrzeć solą ,pieprzem i czosnkiem granulowanym .Zostawić na 15 min .Jajka rozbełtać, mąkę wsypać do miski do drugiego naczynia wsypać bułkę tartą.Kotlety obtaczać w mące następnie w jajku i w tartej bułce. Smażyć na złoty kolor z oby dwu stron na gorącym oleju. Kotlety układamy do żaroodpornego naczynia lekko wysmarowanego tłuszczem.
2.
Mielone podsmażamy z cebulką pokrojoną w kostkę, dodajemy pokrojone i podsmażone pieczarki doprawiamy do smaku solą , pieprzem oraz przyprawą do mielonego mieszamy.Tak przygotowany farsz nakładamy na kotlety nakrywamy plasterkami sera i zapiekamy w piekarniku do rozpuszczenia sera około 20 - 25 min.piekarnik nagrzany do 180 stopni. Kotlety można również dać na patelnie i piec na lekkim ogniu pod przykryciem do rozpuszczenia sera.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bożena Matuszczyk

27.01.2017 09:37
To prawda gusia1000 dziekuje.;);)

gusia1000

26.01.2017 00:18
Dobre kotlety.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat