Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety schabowe z kaczki.

4.0
(30)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kaczki 2 szt
sól do smaku
jajko 3 szt
tłuszcz do smażenia
Pieprz czarny mielony Prymat - do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat - do panierowania

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety schabowe z kaczki.

Z piersi usunąć skórę, następnie wykroić kotlety. Mięso rozbić tłuczkiem, soląc z obu stron. Jajka umyć, wbić do miski, dodać przyprawę do drobiu, pieprz i sól, rozkłócić. Do drugiej miski wsypać bułkę tartą. Ubite mięso panierować najpierw w jajku, a następnie w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 25.11.2013 11:05
pyszne!!! :-)
Granita 12.08.2013 03:09
kaczych schaboszczaków jeszcze ani nie robiłam, ani też nie jadłam;ciekawe novum
Bernadeta1 11.07.2013 18:53
z kaczki nie robilam, warto wyprobować
Mati13 17.06.2013 07:49
smacznie! :)
chrupnij-sobie.pl 15.06.2013 21:52
muszę spróbować bo fajnie wygląda
jordi 22.05.2013 08:43
bardzo ciekawe,jeszcze nigdy takich nie jadłem
IZABELA29 12.04.2013 08:15
jakoś kaczki nie używałam do tego dania
babi17 28.03.2013 10:54
extra , nie jadłam jeszcze takich
pestka 15.03.2013 10:16
ja też nie jadłam takich kotletow- a to świetny pomysł
Bernadeta 13.03.2013 08:53
jeszcze nie spotkałam się z takim pomysłem,fajnie coś nowego
Zdzisław 18.02.2013 20:16
nie jadłem z kaczki schabowych
Marta17 18.02.2013 20:10
uwielbia takie, pyszny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak