Kotlety schabowe z kaczki.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kaczki

    2 szt
  • sól do smaku

  • jajko

    3 szt
  • tłuszcz do smażenia

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    - do smaku
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    - do panierowania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z piersi usunąć skórę, następnie wykroić kotlety. Mięso rozbić tłuczkiem, soląc z obu stron. Jajka umyć, wbić do miski, dodać przyprawę do drobiu, pieprz i sól, rozkłócić. Do drugiej miski wsypać bułkę tartą. Ubite mięso panierować najpierw w jajku, a następnie w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jeta72 25.11.2013 11:05
pyszne!!! :-)
Granita 12.08.2013 03:09
kaczych schaboszczaków jeszcze ani nie robiłam, ani też nie jadłam;ciekawe novum
Bernadeta1 11.07.2013 18:53
z kaczki nie robilam, warto wyprobować
Mati13 17.06.2013 07:49
smacznie! :)
chrupnij-sobie.pl 15.06.2013 21:52
muszę spróbować bo fajnie wygląda
jordi 22.05.2013 08:43
bardzo ciekawe,jeszcze nigdy takich nie jadłem
IZABELA29 12.04.2013 08:15
jakoś kaczki nie używałam do tego dania
babi17 28.03.2013 10:54
extra , nie jadłam jeszcze takich
pestka 15.03.2013 10:16
ja też nie jadłam takich kotletow- a to świetny pomysł
Bernadeta 13.03.2013 08:53
jeszcze nie spotkałam się z takim pomysłem,fajnie coś nowego

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat