Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety schabowe z jarzynowymi wiórkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety schabowe 4
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
marchewki 2
seler 1/2
ser topiony 1/2 śmietankowy

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety schabowe z jarzynowymi wiórkami

1.Plastry schabu lekko rozbić, doprawić solą i pieprzem i panierować je w jajku i bułce tartej. Piec o z obu stron na oleju.Następnie podlać wodą, przykryć pokrywką i dusić 3-4 minuty.
2.Marchewkę i seler obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Następnie jarzynowe "wiórki" smażyć na łyżce oleju przez 2-3 minuty, doprawić solą i pieprzem i mieszać co jakiś czas.
3.Plastry schabu przełożyć do naczynia żaroodpornego. Jarzynowe wiórki wyłożyć na kotlety. Na wierzch położyć cienkie plasterki serka topionego. Piec w piekarniku przez 15 minut w temperaturze 200 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maridka19 19.08.2015 08:25
Fajna propozycja na kotleciki :)
Motorek 19.08.2015 08:14
fajne kotleciki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak