Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety schabowe z jabłkami panierowanymi

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 plastry
jabłko kwaśne 2 szt
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
mleko 2 łyżki
Kolendra cała Prymat 1/2 łyżeczki
sól
olej do smażenia
Imbir mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Ziele angielskie całe Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety schabowe z jabłkami panierowanymi

Kolendrę i ziele angielskie tłuczemy w moździerzu.
Mięso lekko rozbijamy, z obu stron. Jajko bełtamy z mlekiem widelcem, możecie dosolić. Mieszacie bułkę tartą z imbirem, gałką i kolendrą.
Jabłka obieracie, kroicie w plastry i wycinacie kółeczka pośrodku, coby gniazd nasiennych się pozbyć.
No i smażymy. Mięso w jajo, bułkę i po ok 3,5 minuty z każdej strony. Jabłka to samo - jajko, bułka-ale wystarczy połowa czasu smażenia.

Po usmażeniu ja odsączam z tłuszczu na ręczniku papierowym.

Schabowe to raczej z ziemniakami, aby tradycji stało się zadość.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 29.12.2012 20:02
wygląda nietuzinkowo ...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak