Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety schabowe z fasolką i papryką

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kotlety schabowe 2 szt
szynka gotowana 2 plasterki
fasolka szparagowa 5 dag
papryka marynowana 1/2 szt
natka pietruszki 2 łyżki
musztarda 2 łyżeczki
czosnek 1 ząbek
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa uniwersalna Kucharek 1/2 łyżeczki
mąka pszenna 3 łyżki
płatki kukurydziane 2/3 szkl
olej do smażenia

Porada

Kotlety z baleronem i warzywami podawać z ziemniakami i surówką

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety schabowe z fasolką i papryką

Kroki postępowania

1
Fasolkę ugotować na pół miękko w osolonej wodzie, osączyć, ostudzić. Paprykę pokroić w słupki. Mięso umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem przez folię na bardzo cienkie płaty. Oprószyć solą i pieprzem, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem. Posmarować musztardą
Krok 1 - Kotlety schabowe z fasolką i papryką foto
2
Ułożyć po plasterku baleronu.
Krok 2 - Kotlety schabowe z fasolką i papryką foto
3
Na baleron ułożyć fasolkę, paprykę i posiekaną natkę pietruszki.
Krok 3 - Kotlety schabowe z fasolką i papryką foto
4
Złożyć na pół, spiąć wykałaczkami.
Krok 4 - Kotlety schabowe z fasolką i papryką foto
5
Panierować w mące roztrzepanym jajku wymieszanym z przyprawą uniwersalną.
Krok 5 - Kotlety schabowe z fasolką i papryką foto
6
I pokruszonych płatkach kukurydzianych.
Krok 6 - Kotlety schabowe z fasolką i papryką foto
7
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Krok 7 - Kotlety schabowe z fasolką i papryką foto
8
Usmażone osączyć na papierowym ręczniku.
Krok 8 - Kotlety schabowe z fasolką i papryką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata22 16.11.2014 17:20
kotlety na bogato! ładne!
wioleczka83 16.11.2014 15:52
pyszniutko wyglądaja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak