kotlety schabowe z farszem serowo-ziołowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    80 dkg
  • pieprz

  • sok z cytryny

    1/2 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • natka pietruszki

    2 łyżki
  • rozmaryn

    2 łyżki
  • mąka

  • sól

  • olej do smażenia

  • szalotka

    1 szt
  • rokpol

    20 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso myjemy osuszamy i kroimy na kotlety w każdym kotlecie robimy głęboką kieszeń.Kotlety w środku i na zewnątrz oprószamy pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny odstawiamy pod przykryciem do lodówki na 30 min.Robimy farsz ser rozgniatamy widelcem ,cebulę i czosnek drobno siekamy .Ser mieszamy z cebulą,czosnkiem i ziołami.Przygotowanym farszem napełniamy kieszenie i spinamy wykałaczkami.Obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron,następnie solimy podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem kilka minut aż ser w środku się roztopi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
anemon 04.07.2011 07:27
Pyszny jest taki kotlet.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat