Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety schabowe w zupie cebulowej z proszku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

olej do smażenia 2 łyżki
kotlety schabowe 8 sztuk
pieprz
plastry pomarańczy 8 sztuk
sok pomarańczowy 1 szklanka
zupa cebulowa 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety schabowe w zupie cebulowej z proszku

Na rozgrzanym oleju smażę kotlety, przyprawiam je pieprzem, posypuję błyskawiczną zupą cebulową w proszku. Na każdym kotlecie kładę po plasterku pomarańczy. Mięso zalewam sokiem pomarańczowym, patelnię nakrywam i duszę wszystko do miękkości około 10 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sznycel 10.08.2012 13:55
kotlety schabowe w tradycyjnej panierce każdy lubi, ale czasami warto spróbować czegoś nowego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak