Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety schabowe w sezamie

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1/2 kg
maślanka 1 szkl
sezam 250 g
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety schabowe w sezamie

Kroki postępowania

1
Mięso płuczemy i osuszamy. Kroimy w cienkie plastry. Dokładnie nacieramy solą i pieprzem. Mięso rozbijamy tłuczkiem. Następnie zalewamy maślanka i odstawiamy na kwadrans.
Krok 1 - Kotlety schabowe w sezamie foto
2
Następnie mięso wyjmujemy i usuwamy nadmiar maślanki. Dokładnie panierujemy w sezamie.
Krok 2 - Kotlety schabowe w sezamie foto
3
Smażymy kotlety z obu stron na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Następnie kotlety przekładamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy ok 20 minut w średnio nagrzanym piekarniku.
Smacznego!
Krok 3 - Kotlety schabowe w sezamie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 13.05.2015 14:52
muszą być smaczne
pestka 14.04.2015 09:39
bardzo lubię takie kotlety !
wyattearp 02.04.2015 13:34
przepis zabieram
bertpvd 01.04.2015 12:35
oj to musi być dobre :)
Cynamonka 01.04.2015 12:02
Kotlety są tą wersją panierki są mega smaczne i delikatnie chrupiące :)
cooked 01.04.2015 09:49
też próbowałam tego połączenia, jest świetne :)
adelajda 01.04.2015 09:10
lubię takie ...
AgaS10 01.04.2015 08:04
Czasem też takie robie:)
Magula 01.04.2015 07:24
lubię takie odmiany
Motorek 01.04.2015 07:08
fajny pomysł
Bernadeta1 01.04.2015 00:18
pyszne kotlety, lubię w takiej panierce

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak