Kotlety schabowe w sezamie

Kotlety schabowe w sezamie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    1/2 kg
  • maślanka

    1 szkl
  • sezam

    250 g
  • sól

  • pieprz

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kotlety schabowe w sezamie foto
Mięso płuczemy i osuszamy. Kroimy w cienkie plastry. Dokładnie nacieramy solą i pieprzem. Mięso rozbijamy tłuczkiem. Następnie zalewamy maślanka i odstawiamy na kwadrans.
Krok 2 - Kotlety schabowe w sezamie foto
Następnie mięso wyjmujemy i usuwamy nadmiar maślanki. Dokładnie panierujemy w sezamie.
Krok 3 - Kotlety schabowe w sezamie foto
Smażymy kotlety z obu stron na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Następnie kotlety przekładamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy ok 20 minut w średnio nagrzanym piekarniku.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 13.05.2015 14:52
muszą być smaczne
pestka 14.04.2015 09:39
bardzo lubię takie kotlety !
wyattearp 02.04.2015 13:34
przepis zabieram
bertpvd 01.04.2015 12:35
oj to musi być dobre :)
Cynamonka 01.04.2015 12:02
Kotlety są tą wersją panierki są mega smaczne i delikatnie chrupiące :)
cooked 01.04.2015 09:49
też próbowałam tego połączenia, jest świetne :)
adelajda 01.04.2015 09:10
lubię takie ...
AgaS10 01.04.2015 08:04
Czasem też takie robie:)
Magula 01.04.2015 07:24
lubię takie odmiany
Motorek 01.04.2015 07:08
fajny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat