Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety schabowe w panierce z krakersów

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kotlety schabowe 2 szt
krakersy 10 dag
jajko 1 szt
śmietana 1 łyżka
mąka pszenna 2-3 łyżki
czosnek 1 ząbek
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety schabowe w panierce z krakersów

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, osuszyć, ułożyć na desce, bić tłuczkiem przez folię. Natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem. Odłożyć w chłodne miejsce na pół godziny.
Krok 1 - Kotlety schabowe w panierce z krakersów foto
2
Krakersy pokruszyć ( najlepiej wałkiem na blacie). Jajko razem ze śmietaną roztrzepać widelcem.
Krok 2 - Kotlety schabowe w panierce z krakersów foto
3
Kotlety oprószyć mąką, zanurzyć w roztrzepanym jajku, i obtoczyć w pokruszonych krakersach, lekko dociskając.
Krok 3 - Kotlety schabowe w panierce z krakersów foto
4
Smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju, na złoty kolor. Podawać z ziemniakami i surówką.
Krok 4 - Kotlety schabowe w panierce z krakersów foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 08.07.2013 23:20
ciekawy ten przepis :]
Katarzyna59 31.01.2013 12:24
apetyczne
Alex_M 07.01.2013 00:05
ciekawie brzmi!
pycia9 06.01.2013 23:34
Pycha
IwonaKa 06.01.2013 22:59
świetny pomysł,ciekawe jak smakują takie kotlety,muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak