Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety schabowe w marynacie musztardowo - keczupowej

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marynata;

olej 5 łyżek
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
ząbki czosnku 3 ząbki
musztarda 1 łyżka
keczup 2 łyżki
przyprawy 1 łyżeczka przyp.do schabu

dodatkowo ;

kotlety schabowe 5 szt.
jajko 3 szt,
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat szczypta
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania,
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety schabowe w marynacie musztardowo - keczupowej

Kotlety schabowe opłukać, osuszyć, rozbić tłuczkiem nie za cienko. Kotlety posolić i popieprzyć.
Składniki na marynatę wymieszać.
Kotlety włożyć do miski zalać marynatą nakryć ściereczką i wstawić do lodówki na kilka godzin. Następnie kotlety obtaczać w mące , rozbełtanym jajku oraz tartej bułce. Na patelni rozgrzać olej, smażymy kotlety z obu stron na złoty kolor.
Kotlety w smaku są soczyste i kruche.
Podajemy z ziemniaczkami surówką. Również dobrze smakują z frytkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 08.04.2017 15:33
bardzo pyszne
Janina 06.04.2017 16:41
Smaczne ;))
Bożena Matuszczyk 06.04.2017 11:50
Miło mi dziekuje ;)
Róża1 06.04.2017 11:09
świetny pomysł !!!!!!!!!!
gosia56 06.04.2017 10:41
na pewno smaczne kotlety
gusia1000 05.04.2017 23:32
Dobre kotlety.
MonikaW 05.04.2017 22:11
pójdą na warsztat :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak