kotlety schabowe w kapuście

kotlety schabowe w kapuście

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kotlety schabowe

    12 sztuk
  • kapusta kiszona

    500 gram
  • pieczarki

    500 gram
  • śmietana 18 proc

    250 ml
  • przyprawa uniwersalna

    do smaku
  • bułka tarta

    do panierowania
  • jajka

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - kotlety schabowe w kapuście foto
Kotlety schabowe - nierozbite - opanierować w jajku i bułce tartej i usmażyć i przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Krok 2 - kotlety schabowe w kapuście foto
Pieczarki pokroić i lekko podsmażyć. Położyć na kotlety.
Krok 3 - kotlety schabowe w kapuście foto
Na pieczarki rozłożyć warstwę kiszonej kapusty - przyprawionej przyprawą uniwersalną. Obalać śmietaną. Przykryć naczynie pokrywką i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180'C przez 45 minut.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

12.03.2015 11:39
Ciekawy przepis, takich nie robiłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat