kotlety schabowe po królewsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • jajko

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

kotlety schabowe tłuczemy.
Na jednej stronie układamy plasterek żółtego sera (nie powinien być większy od samego kotleta).
Obtaczamy podwójnie w jajku (przyprawionym solą i pieprzem) oraz bułce tartej.

tak przygotowany kotlet smażymy na oleju, zaczynając od strony bez sera! : )

zachęcam do wypróbowania : )

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Barbara33 15.07.2012 07:01
świetny przepis
caffee_tea 30.03.2012 19:25
mniam
emylka86 02.03.2012 19:00
i smakuje równie smakowicie : )
Iza10 02.03.2012 09:45
Nie powiem smakowicie wyglada ten kotlecik:)
teresa18 29.02.2012 20:21
swietne
teresa18 29.02.2012 20:21
swietne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat