Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety schabowe po francusku

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1 sztuka
mąka 2 łyżki
schab 2 kotlety
śmietana 2 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
mleko 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety schabowe po francusku

Kotlety schabowe delikatnie rozbić za pomocą tłuczka. Doprawić z obu stron do smaku.
Jajko wymieszać wraz z mąką, mlekiem i śmietaną na jednolitą masę. Powinna mieć ona konsystencję gęstej śmietany, jeśli będzie za gęsta dolać odrobinę wody.
Kotlety dokładnie zamoczyć w masie i kłaść na rozgrzaną patelnię. Smażyć na złoty kolor.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 04.02.2014 20:53
Smaczne mięsko;)
IwonaDD 04.02.2014 17:51
świetnie zrobione kotlety
ada.la 04.02.2014 17:30
ciekawy pomysł
ssylwiaa 04.02.2014 14:08
smaczne wydanie kotletów ;)
Milka100 04.02.2014 14:03
smaczny obiad
Jusiaa 04.02.2014 13:07
Obiadek pycha
gosia561 04.02.2014 12:59
smaczna wersja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak